NIEUWS

Reactie Wayland Energy op artikel AD over aardwarmteprojecten

Naar aanleiding van een artikel in het AD regio Delft op 5 mei over onze plannen voor aanleg van aardwarmtebronnen geeft Wayland Energy de volgende toelichting.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft bij het ministerie van EZK advies ingediend over de tijdelijke winningsplannen van onze projecten Nootdorp Oost I en II. De inhoud van de adviezen wordt behandeld in het betreffende artikel in het AD. Het is aan het Ministerie van EZK om de zienswijzen te beoordelen en te beantwoorden; Wayland Energy ziet met vertrouwen de reactie van EZK tegemoet, aangezien grondig technisch-wetenschappelijk onderzoek ten grondslag ligt aan onze winningsplannen.

Mocht de vergunningverlener aanpassingen vragen in de uitwerking van de aardwarmteprojecten, dan zal Wayland Energy deze vanzelfsprekend doorvoeren. Wayland Energy werkt altijd binnen de kaders van de (mijnbouw)wetgeving.

Wayland Energy gaat graag in dialoog met alle stakeholders in de omgeving, waaronder de gemeente, over onze aardwarmteprojecten. Aan communicatie met omwonenden hechten wij een groot belang. Op www.waylandenergy.nl staat veel informatie over het hoe en waarom van aardwarmtewinning, onze projecten en de effecten van aardwarmtewinning op de omgeving. Daarnaast hebben wij in samenspraak met de gemeente afgelopen jaar diverse groepen bewoners uit Pijnacker ontvangen bij de aardwarmte-installatie en tal van vragen van bewoners beantwoord. Iedereen met vragen kan per mail of telefonisch contact opnemen met Wayland Energy. Kijk ook op de site allesoveraardwarmte.nl

Meer nieuws

Nieuws lezen?

Lees hier al het nieuws over onze projecten en de ontwikkelingen in de branche.